5 things you didn't know about me

  • Jag äter lika stora portioner som killarna på min skola som går idrott och tränar 2 gånger om dagen 6 gånger i veckan.
  • Man kan tycka att punkt 1 är ganska ironisk med tanke på att jag i grundskolan fick gå till sjuksyster X antal gånger då mina lärare var övertygad om att jag hade anorexi eller annan ätstörning, problemet var att jag var mycket kräsen.
  • I 9:an (två år sedan) gick jag till sjuksyster då och då för att samtala om mitt sockerberoende. Jag var normalviktig och så, men jag åt godis, chips och sötsaker i stora mängder varje dag. Mitt barnbidrag försvann och jag och mina föräldrar fattade ingenting, tills det kom fram att jag köpte upp 1050 spänn i månaden på godis.
  • I en klass har alla en viss stämpel, tönten, luffarn, einstein, bonden, coolingen osv. Jag har alltid varit Sport-tjejen.
  • Träningsvärk är det bästa jag vet!

Matdagbok 26/1

Jag har kommit på det! För att få tillbaka min matmotivation så ska jag börja skriva matdagbok! För när jag står där framför skafferiet så kommer jag tänka, vill jag verkligen skriva upp all den här skiten på bloggen? Kanske är detta den lilla extra kicken jag behöver. Idag har varit precis lika illa som när jag bröt godislöftet i fredags, but here wo go anyway:
Frukost 7:00 - Två skogaholms mackor och ApelsinJuice (äter aldrig såhär lite till frukost, försov mig idag)
Mellanmål: 10:00 - Två skogaholms mackor
Lunch 11:30 - Potatis med skinkstek, gräddsås och äpplemos
Mellanmål (?) 12:30 - Chokladboll....
Mellanmål 2 (?) 15:00 - Två rader marabou choklad...
Hahaha, nu skäms jag. Som sagt, så här mina matvanor sett ut i säkert 3 år, men det har inte berört mig så mycket eftersom jag tränar så mycket. Grejen är den att jag inte är hungrig och det är därför som jag stoppar i mig massa onyttigheter, nej. Jag är bara så oerhört sugen.

Jag ligger då inte på latsidan!

Bara för att jag är inne i en liten svacka matmässigt får ni absolut inte tro att jag gett upp hoppet på att komma i mitt livs form! Jag har sedan flera år tillbaka tränat minst 4 gånger i veckan är van att röra på mig varje dag, ibland två gånger per dag. Men jag är så trött på alla lokaler och den instängda känslan, vill kunna ut och springa 1 mil med solen i nacken och ipoden som pumpar ut härliga sommarlåtar, men just nu känns det så långt borta!
Om några timmar ska jag dra mig till gymmet för ett boxpass! Gud nåde den som hamnar med mig idag, cause today i'm fierce!

Svacka!

Är verkligen inne i en svacka just nu. Föll för frestelse efter frestelse i helgen och nu fortsätter det bara rulla. Träningen fungerar dock bra, känner att jag har blivit mycket starkare bara senaste veckorna vilket är skönt, men man får lite ångest när man satt i sig 2 kilo godis och en påse jordnötsringar i helgen, och börjar måndagmorgon med amerkanska pannkakor och chokladmuffins. Någon som har lust att motivera mig?

Vägdag 3

Veckans minus/plus: -0,8
Totalt: -1,9

9. Mina inspirationskällor

Min största kroppsliga inspirationskälla är, som så många andra, Jessica Alba. Jag behöver nog inte ens nämna varför, det ser ni nog själva.
Min andra inspirationskälla är såklart Jillan Michaels som bland annat medverkar som PT i Biggest Loser. Jag skulle kanske inte vilja ha hennes kropp, men hon ger mig mycket inspiration till hård träning osv. Vilka är era inspirationskällor?


Träningstips #4

Ofta när tjejer tränar styrketräning så brukar de gå runt och köra lite lätt på alla maskiner, eftersom de inte vill ha stora bullriga muskler. Saken är den att en kvinna måste träna oerhört hårt och väldigt ofta för att få tydliga muskler. Så om man gymmar riktigt hårt 2-3 i veckan så försäkrar jag er om att ni inte kommer se ut som muskelberg efter några månader!

Så, nu till mitt träningstips. När ni sitter på gymmet i en maskin så är det ni vill uppnå en total utmattning av den muskel/muskler ni tränar, för det är på så vis man gör framsteg och ser resultat och blir starkare. Många tror att man ska göra massvis med repetitioner och många set, men det leder ofta till att man tar för lätta vikter och inte alls tröttar ut muskeln till max. Man lurar sig själv när man går därifrån att man gjort en så bra insats bara för att man gjort så många reps och set.

Istället ska ni ta tyngre vikter och köra så många reps ni orkar (vilket ska ligga på ca 8-12 reps). Klarar ni mer än 12 reps första setet så är det ett tecken på att ni ska öka vikten. För varje set klarar man oftast mindre och mindre reps, men man ska absolut köra tills muskeln inte klarar med och det verkligen inte går att göra en till, det är DÅ det ger din kropp någonting. Med denna strategi är jag säker på att ni kommer förbättra er kopiöst mycket och se fantastiska resultat!

OBS: Ta aldrig så tunga vikter att ni inte klarar av att göra övningen korrekt, det kan leda till att ni skadar er.


Oroa er inte, ni kommer inte se ut som metrobloggens Linda om ni inte kör två gympass per dag, så ni kan träna i lugn och ro.

8. Favoritmat

Hm, den här var svår. Beror på om man syftar på hälsosam mat eller onyttig mat. Fast min absoluta favoritmat måste nog vara på sommaren när man grillar kött och fläskfilé, serverar det med potatisgratäng, bearnaisesås och en sallad. Det toppar det mesta, till och med godis och sötsaker. Vilken är er favoritmat?


7. Favoritövning

Jag vet inte om jag har någon speciell favoritövning. Förmodligen så skulle det väl vara en övning som tar kål på hela kroppen. Jag har en viss hatkärlek till "Plankan", då man på ett sätt hatar den för att den är så jobbig men älskar den för att den är bra för hela kroppen och tvingar hela kroppens muskler att arbeta tillsammans på ett naturligt sätt.
Så ja, mitt svar blir tråkigt nog Plankan!



6. Mål med träningen

Mitt mål med träningen är ganska uppenbart, nämligen att komma i mitt livs form.
Hur menar jag då? Jo, de flesta vill ju gå ner i vikt för att bli smala. Det folk inte tänker på är att även smala människor kan vara otränade och vara lite "sladdriga" kroppsmässigt. Tro mig, mina syskon är smala som pinnar men inte gör det dem nöjda med deras kroppar för det.

Så det jag nu vill uppnå är att ha en slimmad kropp med tonade muskler, alltså inte stora kulor utan mer långa slanka muskler (ungefär som dansare). Jag vill komma igång med löpningen igen och senare i vår ska jag förmodligen sätta upp några sprintmål och tider jag vill slå.
Jag vill ha en stark och frisk kropp som mår bra på insidan och ut.


Kvinnan som fått pris för sin vältränade kropp ett antal gånger är Jessica Biel. Sen kan jag ju hålla med om att bilderna kanske är lite väl photoshopade.

5. Favorit Muskel

Jaa, den här punkten var mycket klurig. Eftersom jag inte gymmat mer än i två veckor (två månader sen jag rörde på mig innan dess) så har jag inte hunnit bygga upp alla mina muskler så mycket, så jag fick liksom ta vad som fanns.

Magmusklerna har jag en viss hatkärlek till. På killar är det ju dösnyggt, men jag har lite delade meningar om markerade magmuskler på tjejer. En del kan jag tycka är jättesnygga i det medans vissa inte alls klär i det. Jag är nog det senare alternativet.


4. I min träningsväska

I min träningsväska har jag alltid med mig fyra saker. Utöver det så har jag såklart alltid med mig mitt träningskort och i gymmet finns mitt träningsschema där jag skriver upp mina vikter och inställningar på alla maskiner,- mycket praktiskt.

Vägdag 2?

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Jag skulle ju byta vägdag till fredagar men då får man ju inte riktigt en uppfattning om resultatet från första veckan, det blir liksom en och en halv vecka.
Så imorse ställde jag mig på vågen ändå, tänkte att det får bära eller brista.

Minus sen förra veckan: 1,2 kilo
Minus totalt: 1,8 kilo

Det enda jag har att tillägga är OJ! Jag trodde inte jag skulle gå ner så mycket bara för att jag la ner sötsakerna i en vecka, men där ser man. För övrigt så äter jag som vanligt. Känns som att jag borde förstora mina portioner lite eftersom jag inte vill gå ner så fasligt mycket i vikt, utan mer fokusera på att komma i from och trimma kroppen.
Vad tror ni? Ska jag behöva äta mer bara för att jag inte längre äter godis?

Dålig uppdatering, jag vet!

Slänger in några inlägg lite senare. Har varit borta större delen av helgen så ska ta igen det jag missade igår. Så kika in lite senare!

Vardagsmotion

Vaknade vid 4 i morse utav att plogbilen var ute. När jag vaknar och kollar ut har det självklart snöat 2 dm i natt. Därför ska jag snart bege mig ut för att skotta. Visst hade papsen kunnat göra det men jag ser det som bra träning. Om du skottar i en timma förbränner du hela 425 kalorier. Så du gör både nytta och tränar samtidigt.
Tänk dock på att du kommer att få en rejäl träningsvärk i axlarna. Sist kunde jag inte lyfta saker på två dagar och min morfar fick ryggskott(haha).
Så, ut och skotta snö med er!



Helgens sötsug

Helgen är en riktigt pers om jag ska vara ärlig. Resterande delen av familjen sitter och smaskar choklad och chips medan jag sitter där tomhänt, och känner hur det riktigt vattnas i munnen.
Konstigt nog har jag inte kännt något sötsug i veckan, jag har nästan äcklats lite utav tanken på godis, men på helgen, - då slår det till!
Men det gäller att vara stark, jag ska klara detta. En vecka avklarad. Fler ska det bli.

3. Ett fint idrottsminne

Herregud vad svårt! Jag har jättemånga fina idrottsminnen, speciellt med mina fotbollstjejer. Så får nog ta lite av varje för att inte sitta här med beslutsångest resten utav dagen.

Det idrottsminne jag är mest stolt över är när jag gick i 9;an och behövde springa en slinga i skogen under en viss tid för att få mvg i slutbetyget, det var allt som saknades. Jag hade alla odds emot mig. Det var i mitten av maj månad och solen stekte som på afrikas savann. Lektionen innan idrotten hade vi hemkunskap, där vi skulle redovisa vår utländska meny. Så vi gjorde en tre rätters middag med kycklingspett, jordnötssås, bananpannkakor osv, - självklart var jag tvungen att äta upp det. Så med 28 grader i nacken och tungdlagen som drog mig ner mot jordens inre så påbörjade jag springningen, medans klassen spelade fotboll. Och tro det eller ej, men jag klarade det med hela EN minuts marginal! Aldrig vart så stolt som då.

Ett annat fint idrottsminne är ju som sagt mina fotbollsdar, - som nu ser ut att vara slut. Men förra året (2010) belönades jag med två fantastiska priser i laget, som "årets överaskning" och "årets måldrottning" med 22 mål lagda i säsongen. Det är något jag är väldigt glad och stolt över och alltid kommer att minnas!


Vägdag 2

Veckans minus/plus: -0,5
Minus sen start: -1.1

Jag har ju som sagt bytt vägdag. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig utav en och en halv vecka, men det ser jag ju nu att det gått bra. Veckans middagar har dock bestått av pannkakor, pizza och hamburgare&pommes (Jag vet, jag skämms).
Till nästa vecka kan faktiskt vad som helst hända då jag började på nya p-piller igår, och det är ju väldigt individuellt om man går upp av dem eller inte. Men jag kör mitt race och vågen betyder faktiskt inte allt i min värld.
Om två veckor är det dags för mått och nya bilder, det är vad jag verkligen ser fram emot!

Byte av vägdag?

Jag överväger (haha) att byta vägdag till fredagar. Just för att jag generellt sätt väger lite mer i slutet av helgen (som de flesta andra) och ofta är uppsvälld efter helgens bravader.
Då blir bilderna mer rättvisa också, enligt mig. Så imorgon ställer jag mig på vågen igen, men hoppas inte på för mycket. Även om jag går ner fettprocentuellt så hoppas jag att jag går upp muskelmässigt, men det är ju svårt att avgöra förens man kan se musklerna ;D Så nu kör vi!

2. I mina öron när jag tränar

Jag har väldigt blandad musiksmak när det gäller träning. Helst lyssnar jag på lite technostuk när jag springer och kör crosstrainer för att hålla tempot uppe. Min träningsspellista ser ungefär ut som nedan.
MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Todays workout

Dagens tränings blev ett långt men lågintensivt pass på löpbandet. Tog en lång promenad medans jag kollade på serier vilket resulterade i hela 90 minuters gång. Är så trött på att gå nu. Vill ut och springa! Men det verkar som att jag får hålla på det någon månad till...
Efter det så körde jag också mitt vanliga gym-schema där jag kör igenom hela kroppen.
Gissa om jag är trött nu!

Att kolla på TV är min favoritsysselsättning när jag går på löpbandet eller sitter på motionscykeln!


Träningstips #3

Innan när jag körde styrketräning så brukade jag lägga störst fokus på ben-övningarna, därefter magen och om jag hade tid lite över armar. Det är ganska typsikt hos just tjejer att fokusera på dessa muskelgrupper och vanligen så tränar dem inga andra muskelgrupper alls.

Nu har jag dock lärt mig att träna hela kroppen! Det är viktigt att ha en jämn balans i kroppen och en stark kropp överlag. I mitt nuvarande gympass jag kör jag fortfarande mycket ben och mage, men även axlar, rygg och armar. Sen att alla tjejer inte vill ha kularmar och brottarryggar förstår jag, men lite övningar skadar absolut inte och kommer inte göra dig bullrig!
Så glöm inte att träna hela kroppen och framförallt baksidan!

Jag tränar mycket axlar i volleybollen, men det här är ju inte direkt någon spännebild så syns kanske inte...


1. Min idrottsbakgrund

Jaha, punkt ett på listan is about to be done.
Min idrottsbakgrund är ganska lång och intensiv. Jag började redan i unga år att friidrotta, även om det på den tiden var mest lekar och stafetter som gällde. Jag har alltid varit snabb, lång och ganska stark, vilket var till stora fördelar i många utav grenarna. Trots detta så la jag av ganska snabbt i brist på intresse, och då var jag nog runt 7 år.

Istället så började jag spela fotboll efter att ha lagt ner friidrotten. Det har jag spelat sen dess och som högst i divsion 3, men i höstas så tog jag mitt lilla årliga uppehåll och vi får helt enkelt se om jag tar upp fotbollen senare i vår.

Jag har även spelat innebandy till och från med lite äldre lag, men fann mig själv vara lite för aggresiv för den sporten och la ner den för några år sedan.

Utöver det så har jag spelat volleyboll i tre år nu, och har det mer som en liten hobby än som slavblodigt allvar. Jag spelar det mest för att det är så himla kul och inte för att det ger så mycket.

I högstadiet hade min hemstad ofta skolmästerskap och jag var ofta uttagen i någon form av gren varje år, allt från 100 meter, kula, spjut, 800 m till terränglöpning. Jag vann även några medaljer i grenarna.

Förutom detta så har jag även gått några danskurser som yngre och även sprungit rätt många lopp, men då mest på skoj och inte tävlingsmässigt.

Puh, det var nog allt om min träningsbakgrund. Känner mig så gammal när jag sitter och rabblar upp på detta viset, fastän jag inte fyllt 18 ännu.

Jag i en volleybolltunering förra hösten.

30-dagars-lista

Hittade den här listan på Emmas blogg och hon skrev att det var okej att låna den, så då kör jag på det! Kan hända att jag ändrar några punkter, vi får se helt enkelt.

1. Min idrottsbakgrund

2. I mina öron när jag tränar

3. Ett fint idrottsminne

4.
I min träningsväska

5.
Favoritmuskel

6. Mål med träningen

7. Favoritövning

8. Favoritmat

9. Mina inspirationskällor

10. Då mår jag som bäst

11. Favoritkonditionsträning

12. Favoritidrott

13. Mitt bästa kosttips

14. Favoritmellis

15. Då tränar jag allra helst


16. Favoritlivsmedel

17. Mitt måtto

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

19. Hälsa för mig

20. Det här åt jag idag

21. Därför tränar jag

22. Min favoritfrukost

23. Detta skulle jag vilja utöva

24. Favoritidrottare

26. Så sover jag 

27. Detta klara jag mig inte utan

28. Där tränar jag helst

29. Detta tränar jag allra helst i

30. Glöm inte att...

Dagens träning

Första skoldagen efter lovet, vilken dag! Kroppen var helt slut när jag kom hem, men efter ett stort lass pannkakor kunde jag inte med att säga nej till en gymvistelse. Sagt och gjort, det blev 60 minuter crosstrainer och efter det volleybollträning vilket var ett tag sedan.
Nu är kroppen mör som en köttbit, MEN så bra det känns! Hur går det för er själva med träningen? Någon mer än jag som längtar tills snön smälter så man kan ge sig ut i friska naturen och träna?

Längtar tills sommaren då man kan spela beach volleyboll på stranden!


Motivationstips #2

Om du har bestämt dig för att ta tag i träningen så är det absolut en motivationsbost att köpa sig nya snygga träningskläder! Att ha en säckig gammal säck t-shirt och mjukisbyxer är inte speciellt motiverande att hoppa i varje dag för ett träningspass. Att i stället sätta på sig nya fräscha träningskläder med lite roliga färger gör dig mer peppad på att träna.

Tänk på att det viktigaste är dock inte att ha snygga träningskläder, utan att dem är praktiska för just ditt träningspass och att du känner dig bekväm i kläderna. Vissa kan tycka att tighta träningskläder motiverar en så man ser exakt vad man vill jobba bort, medans andra tycker det känns jobbigt att "blotta" sig på det viset. Det finurliga är att man väljer helt själv ;D

Sen kan inte alla vara lika snygga som Doutzen Kroes förmodligen är på gymmet.

Nyårslöften?

Jag märker att det är många (så som mig) som startat nya bloggar nu i årsskiftet, och många har som mål att leva ett sundare och hälsosammare liv. Nu undrar jag om det är någon som har något annat nyårslöfte än just träning och mat? Vissa människor kan ha väldigt konstiga men även roliga nyårlöften, min mamma hade som nyårslöfte att inte ha något nyårslöfte. Hmm, ska jag räkna det som att hon redan sumpat det?

Själv har jag som nyårslöfte att jag ska spara ut mitt hår! Jag har visserligen redan långt hår men vill ha enda ner till naveln i sommar. Väldigt opraktiskt, men så snyggt ;D
Så vad säger ni, har ni några udda nyårslöften?



Push it real hard

Sista dagen innan skolan drar igång igen. Det är då den riktiga utmaningen börjar, nämligen att hinna med och orka all träning. Får helt enkelt göra det bästa utav det, och idag har jag varit flitig (eller ska vara). Jag körde nämligen en 45 minuters powerwalk imorse följt utav 15 minuter löpning. Som jag saknat löpningen, men vilket sketväder vi haft som satt stopp för det.
I kväll hade jag tänkt bege mig till gymmet för ett hårt styrkepass, så om jag kommer till skolan imorgon utan att ha ont i varenda liten muskel så har jag misslyckats! ;D

Träningstips #2

Så, då var det dags för träningstips nummer två. Det här tipset är främst till dem som vill gå ner i vikt och få lite synligare muskler osv. Och tipset är att träna på morgonen! Varför just på morgonen undrar ni då? Jo, enligt studier sägs det bränna 250% mer fett än om du tränar på någon annan tidpunkt på dygnet.
Vi säger att du åt middag klockan 7 på kvällen innan och vaknar upp klockan 7 på morgonen, alltså är det 12 timmar sedan du senast åt. Det innebär att kroppen använt glykogenet (de lagrade kolhydraterna) under natten till bla återhämtning och vilket innebär att glykolgen-nivån på morgonen är väldigt låg. Om du då ger dig ut på en rask promenad eller en joggingtur innan frukosten så blir kroppen tvungen att ta av din andra energikälla, nämligen kroppsfettet.

Viktigt att komma ihåg är att dricka ett stort glas vatten innan du beger dig ut, då kroppen behöver vätska för att förbränna fett. Du borde även ha i baktanken att du förmodligen presterar sämre utan frukost än om du hade ätit frukost, det blir med andra ord lite jobbigare att gå eller så får du lite sämre tid än vanligt när du joggar favoritrundan.
Men om det är fettförbränning du är ute efter så är morgonen den optimala tidspunkten att träna, Lycka till!
P.S Om du inte är en morgonmänniska finns det dock ett annat alternativ, nämligen att konditionsträna efter ett styrkepass. För efter ett hårt styrkepass så har du använt glykogenet och kroppen är då redo att bränna fett om du hoppar upp på löpbandet.

No more fredags-mys

Jag håller nu på att avsluta dag två utan fredags-mys, vilket känns jäkligt bra! Vad innebär det tänker ni då? Jo det innebär att jag avstår från allt man gärna sätter i sig en fredagskväll, så som godis, chips, läsk, kakor, glass - you name it.
Hur länge jag tänker avstå från dessa frestelser är oklart, men jag siktar på månaden ut och vem vet, kanske jag fortsätter? Det är ju trots allt de första två veckorna som är värst!
Men som jag nämnt tidigare, man måste börja smått. Att rivstarta och ta bort allt vad socker heter, gå på någon diet som man aldrig följt innan och försöka hålla den strikt krävs massor utav disciplin, och jag vet att jag är en utav dem som inte har den.
Så för mig gäller "många bäckar små", och jag återkommer med om det ger något vidare resultat eller inte.

En vanlig fredagskväll i mitt gamla liv.


Vecka 1

En vecka har gått och idag var det dags att ställa sig vågen. Till min stora förvåning så visade den -0,6 kilo, trots att jag inte lagt ner så mycket själ i det här med kosten. Sötsaker är min stora last, och efter jul och nyår har jag badat i choklad och sötsaker som legat hemma. Nu sitter jag inte här och förespråkar att man ska äta skräpmat och träna som en galning, jag ska försöka dra ner på onyttigheterna, men det måste få ta sin tid.

Dum som jag är har jag inte tagit "före" bilder, mått eller liknande för att dokumentera mina framsteg noga, eftersom jag främst inte är ute efter att gå ner i vikt, utan att forma kroppen och komma i form. Jag får helt enkelt ta och göra det nu!



Morgonpromenad

Startade dagen med en härlig promenad.
Det var visserligen lite halt ute men om går på grusade vägar och trottoarer så funkar det helt okej.
Alla borde dra sig ut på morgonen för en powerwalk, även om man inte är en morgonmänniska. Du får tänka positivt att du redan avklarat dagens träning och kan göra vad du vill med resten av dagen, och de är inte lika stor risk att du skippar träningen som du planerat in på kvällen för att någonting annat kommer i vägen.
Så upp och hoppa med er!


Motivationstips #1

Att ta tag i sin hälsa kan vara tufft ibland, och speciellt om man går igenom det ensam. Om du har bestämt dig för att förändra dina vanor, äta lite nyttigare och börja träna lite oftare så är det en bra idé att tala om det för din familj, pojk-/flickvän, kompisar osv. Det gör det svårare för dig själv att försöka fuska, och dem kan hjälpa till att peppa dig när motivationen tycks sprungit och gömt sig.
Det allra bästa (tycker jag) är att få någon kompis att haka på dina nya vanor. På så sätt kan ni träna tillsammans och byta recept på nyttigheter, samtidigt som ni kan motivera varandra. Om du tränar själv är det lätt att ställa in ett träningspass för att du inte har lust, men om du bokat in det med en kompis så släpar du dig dit ändå för hennes/hans skull.
Passa även på att testa på nya grejer och boka in er på några roliga pass, det är definitivt en motivationsbost!
Tänk dock på att inte jämföra dig med någon annan. Alla har vi olika grundförutsättningar och om din kompis tar lite mer i benpress eller orkar springa lite längre på löpbandet, deppa inte ihop! Se det som en sporre istället! Du kan sätta upp som mål att bli lika stark styrke- eller konditionsmässigt som din kompis.

Vilket mördarpass!

Det blev en sväng om gymmet idag igen. Benen var ganska möra efter en timmas crosstraining igår men jag kom igång snabbt med mitt tränignsschema och efter en timme hade jag kört slut på varenda muskel.
Fastän jag trodde mig ha kört slut på alla krafter så hoppa jag upp på crosstrainern och körde igång ett intervallpass som slutade en timma senare. Vilken pass säger ja, Men jag är grymt nöjd nu efteråt!

Mot gymmet

Sitter här och väntar på att få dra till gymmet. Idag blir det ett långt pass på crosstrainern eftersom jag körde ett hårt gympass igår, vilket känns i benen idag. Men ni vet vad dem säger, bästa botningen mot träningsvärk är - mer träning! Ska sätta mig och skriva ner lite träningstips senare, så kika in då!

Träningsmyt #1

"Om du vill ha smal midja och platt mage ska du göra hundratals situps varje dag"
Det här är en ren myt! Det är en missuppfattning som de flesta tjejer idag har, och många av mina kompisar ligger på golvet varje kväll och gör sittups och alla möjliga magövningar.

Jag ska nu berätta historien om Britney Spears midja för att konkretisera det hela.
Minns ni i början av Britneys genombrott, så långt tillbaks som hit me baby one more time? Då minns ni säkert musikvideon i skoluniform och korta magtröjor.
Vid den tidpunkten hade hon en liten midja och platt mage som ni ser på bilden intill.

Ju större hennes framgång blev och ju mer känd hon blev så fick hon större press på sig att se bra ut. Samtidigt blev hon äldre och lämnade tonåren helt bakom sig. Plötsligt märkte hon att det krävdes mer träning för att behålla sin figur än vad de behövtsörjade Britney hejdlöst med massor av magövningar. Hennes lillasyster Jamie Lynn påpekade att hon gjorde tusen situps om dagen.
Om antalet stämmer eller inte är oklart, men visst gjorde hon många. Och vad resulterade all denna magträning i? Inte smalare midja och plattare mage som honhoppats på, utan bredare midja och bullrigare mage (utbuktande muskler) Som ni ser på bilden nedan så har hon förlorat sin tidigare timglas figur, fastän hon inte egentligen är "tjockare" än på första bilden.
Så som ni nu ser så är inte situps vägen till en smalare midja , utan snarare tvärtom. Jag hoppas jag tagit död på den myten en gång för alla!

My success

I den här kategorin kommer jag skriva ner mina resultat och framgångar på min väg till mitt livs form. Främst mina förbättrade tider och liknande när jag kommer igång med löpningen igen, men för tillfället är det inte väder för det. Så tills dess får jag nöja mig med mått och vikt resultat.

Jag hoppas den här kategorin kommer vara proppfull inom kort!

Jag bor på gymmet

Sedan i söndags har jag bokstavligen bott på gymmet. Varje dag har jag tränat flitigt. Jag brukar köra varannan dag styrka och varannan dag kondition.
När jag kör styrka har jag ett personligt träningsprogram som jag följer och skriker upp mina vikter och framsteg, och när jag kör kondition brukar jag köra 20-30 minuter intervall på crosstrainer och sedan gå lite i uppförsbacke på bandet. För mig funkar det perfekt men alla är vi olika, man får helt enkelt prova sig fram.

Frågor&Svar

Jag är inte utbildad i varken träning eller kost, men efter att ha sportat hela mitt liv och vart på en del föreläsningar genom årenså kan jag nog säga att jag kan en del inom området. Så om ni har några frågor så fårnigärna kommentera så svarar jag så gott jag kan.


Träningstips #1

Träna både kondition och styrka! Så som jag har fått uppfattningen så väljer de flesta tjejer att stå på crosstrainern en timma istället för att köra lite styrka, medans killarna står i ett hörn med hantlar och skrivstänger och stånkar och stönar. Tjejer vill gå ner i vikt medans killar vill ha muskler. Eller har jag rätt?

Tjejer tänker:
Jag vill gå ner i vikt. Inte ha en massa böliga muskler. Inte kvinnligt.
Killar tänker: Måste jobba på tvättbrädan. Ser inte mina armar lite små ut?

Vad de flesta tjejer inte tänker på:
Faktum är att bara för att man tränar styrka så betyder det inte att man kommer se ut som en bodybuilder nästa gång man kollar sig i spegeln. Tänk på tex dansare. De har massor med muskler, fast dem är långa och smidiga. Body pump är ett bra träningspass för kvinnor som vill ha dessa smidiga muskler, där man tränar med skivstång med lätta vikter och många repetioner. Och vet ni vad större muskler innebär? Högre förbränning! Så samtidigt som ni lägger på er muskler så minskar fettet! Bra va?

Vad de flesta killar inte tänker på:
Man kan träna varje liten muskel i sin kropp till max, men om du bär på en massa fett så kommer inte dina muskler att synas ändå.  Så hur gör man för att få den där tvättbrädan och de platta bröstet? Tyvärr finns det inga genvägar, upp på löpbandet och svettas!

Så vad har vi kommit fram till? En kombination av styrka och kondition ger det bästa resultatet för de flesta!

Min historia

Rubriken låter med seriös än vad den är. Jag tänkte bara ge er en kort presentation om mig själv och min bakgrund. Så jag antar att vi hoppar några år bakåt i tiden.

Jag har alltid varit en idrottstjej. Tro det eller ej. Jag har spelat fotboll, innebandy, volleyboll och i tidiga år även friidrott. Visserligen inte på hög nivå men träningar i alla fall 4 gånger i veckan.
Samtidigt som jag tränat så har jag ätit för jämnan. Godis, sötsaker och skräpmat är helt min melodi. Fast även om jag proppat i mig godis varje dag de senaste åren så har de inte märkts på min kropp, för jag föddes med en ämnesomsättning som är till duga.
Trots att jag aldrig varit tjock, så har jag sedan tonåren alltid varit lite extra kurvig om man får säga så. Jag har haft stora fotbollsben sedan jag gick i 5;an och efter att ha lagt ner fotbollen för något år sedan så sitter dem fortfarande kvar, fastän jag inte rört på fläsket på ett halvår.

Men, så slog det mig härom dan när jag låg och degade i soffan med en påse chips på magen. Jag ska komma i mitt livs form! Jag ska trimma kroppen så att jag för en gångs skull får min drömkropp! Jag ska lägga in några löprundor, bygga muskler på gymmet och bli smidigare än någonsin.
Varför då? Så jag slipper stå i vassen hela sommaren som hon på tv-reklamen säger! Haha nej, så illa är det ju inte, men ni fattar vinkeln. Varför gå runt med små nojor när du kan göra någonting åt dem?
Så nu dammar jag av gymkortet och knyter på joggingskorna, för nu kör vi!




Nu är det dags att röra på dököttet!

You heard me! Det finns inga ursäkter längre, inga julmatsrester, inget överblivet julgodis som måste ätas upp. Det är slut nu och sakta men säkert börjar mer lättklädda årstider närma sig. Då kan man inte längre gömma sig under lager av kläder och de lösa passformerna. Så nu är min fråga, är ni med mig i kampen om att komma i sitt livs form?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0