Motivationstips #1

Att ta tag i sin hälsa kan vara tufft ibland, och speciellt om man går igenom det ensam. Om du har bestämt dig för att förändra dina vanor, äta lite nyttigare och börja träna lite oftare så är det en bra idé att tala om det för din familj, pojk-/flickvän, kompisar osv. Det gör det svårare för dig själv att försöka fuska, och dem kan hjälpa till att peppa dig när motivationen tycks sprungit och gömt sig.
Det allra bästa (tycker jag) är att få någon kompis att haka på dina nya vanor. På så sätt kan ni träna tillsammans och byta recept på nyttigheter, samtidigt som ni kan motivera varandra. Om du tränar själv är det lätt att ställa in ett träningspass för att du inte har lust, men om du bokat in det med en kompis så släpar du dig dit ändå för hennes/hans skull.
Passa även på att testa på nya grejer och boka in er på några roliga pass, det är definitivt en motivationsbost!
Tänk dock på att inte jämföra dig med någon annan. Alla har vi olika grundförutsättningar och om din kompis tar lite mer i benpress eller orkar springa lite längre på löpbandet, deppa inte ihop! Se det som en sporre istället! Du kan sätta upp som mål att bli lika stark styrke- eller konditionsmässigt som din kompis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0