Träningstips #4

Ofta när tjejer tränar styrketräning så brukar de gå runt och köra lite lätt på alla maskiner, eftersom de inte vill ha stora bullriga muskler. Saken är den att en kvinna måste träna oerhört hårt och väldigt ofta för att få tydliga muskler. Så om man gymmar riktigt hårt 2-3 i veckan så försäkrar jag er om att ni inte kommer se ut som muskelberg efter några månader!

Så, nu till mitt träningstips. När ni sitter på gymmet i en maskin så är det ni vill uppnå en total utmattning av den muskel/muskler ni tränar, för det är på så vis man gör framsteg och ser resultat och blir starkare. Många tror att man ska göra massvis med repetitioner och många set, men det leder ofta till att man tar för lätta vikter och inte alls tröttar ut muskeln till max. Man lurar sig själv när man går därifrån att man gjort en så bra insats bara för att man gjort så många reps och set.

Istället ska ni ta tyngre vikter och köra så många reps ni orkar (vilket ska ligga på ca 8-12 reps). Klarar ni mer än 12 reps första setet så är det ett tecken på att ni ska öka vikten. För varje set klarar man oftast mindre och mindre reps, men man ska absolut köra tills muskeln inte klarar med och det verkligen inte går att göra en till, det är DÅ det ger din kropp någonting. Med denna strategi är jag säker på att ni kommer förbättra er kopiöst mycket och se fantastiska resultat!

OBS: Ta aldrig så tunga vikter att ni inte klarar av att göra övningen korrekt, det kan leda till att ni skadar er.


Oroa er inte, ni kommer inte se ut som metrobloggens Linda om ni inte kör två gympass per dag, så ni kan träna i lugn och ro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0