Träningstips #2

Så, då var det dags för träningstips nummer två. Det här tipset är främst till dem som vill gå ner i vikt och få lite synligare muskler osv. Och tipset är att träna på morgonen! Varför just på morgonen undrar ni då? Jo, enligt studier sägs det bränna 250% mer fett än om du tränar på någon annan tidpunkt på dygnet.
Vi säger att du åt middag klockan 7 på kvällen innan och vaknar upp klockan 7 på morgonen, alltså är det 12 timmar sedan du senast åt. Det innebär att kroppen använt glykogenet (de lagrade kolhydraterna) under natten till bla återhämtning och vilket innebär att glykolgen-nivån på morgonen är väldigt låg. Om du då ger dig ut på en rask promenad eller en joggingtur innan frukosten så blir kroppen tvungen att ta av din andra energikälla, nämligen kroppsfettet.

Viktigt att komma ihåg är att dricka ett stort glas vatten innan du beger dig ut, då kroppen behöver vätska för att förbränna fett. Du borde även ha i baktanken att du förmodligen presterar sämre utan frukost än om du hade ätit frukost, det blir med andra ord lite jobbigare att gå eller så får du lite sämre tid än vanligt när du joggar favoritrundan.
Men om det är fettförbränning du är ute efter så är morgonen den optimala tidspunkten att träna, Lycka till!
P.S Om du inte är en morgonmänniska finns det dock ett annat alternativ, nämligen att konditionsträna efter ett styrkepass. För efter ett hårt styrkepass så har du använt glykogenet och kroppen är då redo att bränna fett om du hoppar upp på löpbandet.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Bra tips, även om jag tror att det varierar en del från person till person hur effektiv morgonträning är. På mig funkar det dock väldigt bra, dom perioder jag morgonpromenerar går jag ner i vikt. Då undrar man ju varför man inte gör det året om? :P haha

2011-01-16 @ 11:01:32
URL: http://sofiastraningstankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0